HATÁRIDŐK - vizsgákkal kapcsolatos időpontok és határidők


 

  • BME vizsga esetén a vizsgaeredményedet legkésőbb a vizsgától számított 30. naptári napon a vizsgaközpont honlapján tesszük közzé.
  • Az alábbi táblázatban feltüntetett megtekintési napokon, de legkésőbb a vizsgaeseménytől számított 1 éven belül, előzetes bejelentkezés után lehetőséged van az értékelt dolgozatod megtekintésére.
  • Amennyiben szükségesnek érzed, egyéni konzultációt kérhetsz, ahol az értékelt dolgozatodat a Vizsgaközpont akkreditált vizsgáztatója segítségével elemezheted. A konzultáció díjköteles.
  • Sikeres vizsga esetén a vizsgaközpont intézkedik a bizonyítványod kiállításáról, amit legkésőbb a csoportos vizsga napjától számított 60 napon belül vehetsz át személyesen vagy postai úton.
  • Előfordulhat azonban, hogy nem sikerül a vizsgád. Ebben az esetben a vizsgaeredményed közzétételétől számított 15 napon belül felülvizsgálati kérelmet nyújthatsz be. A vizsgaközpont vezetője a benyújtásától számított 15 napon belül a felülvizsgálati kérelem tárgyában meghozza a döntését, amelyről írásban kapsz értesítést.
  • Kedvező döntés esetén a vizsgaközpont intézkedik a bizonyítványod kiállításáról, amit legkésőbb a a csoportos vizsga napjától számított 60 napon belül vehetsz át személyesen vagy postai úton.
  • Kedvezőtlen döntés esetén a döntés kézhezvételétől számított 15 napon belül az Oktatási Hivatalhoz címzett – de a vizsgaközpontnál két példányban előterjesztett panasszal élhetsz, jogszabálysértésre vagy eredményszámításban mutatkozó számolási hibára történő hivatkozással. A fellebbezés illetékköteles.

 

2023.  MÁJUSI vizsgaidőszak - időpontok és határidők


 

esemény

általános B2 / C1

Csoportos vizsga napja B2: máj. 19. / C1: máj. 20.
Eredményközlés jún. 13.
Bejelentkezés megtekintésre jún. 16-ig
Dolgozat megtekintése későbbi tájékoztatás alapján
Felülvizsgálat beadási határidő jún. 28.

A vizsgázók a budapesti Vizsgaközpontban tekinthetik meg dolgozatukat. 

 

2023.  MÁRCIUS- ÁPRILIS vizsgaidőszak - időpontok és határidők

 

esemény

általános B1 B2 C1

Csoportos vizsga napja márc. 31.
Eredményközlés ápr. 26.
Bejelentkezés megtekintésre április 26 - május 4.
Dolgozat megtekintése május 8-9.
Felülvizsgálat beadási határidő máj. 11.

A vizsgázók a budapesti Vizsgaközpontban tekinthetik meg dolgozatukat. 

 

VIZSGAHELYET KERESEL?

NÉZD MEG A TÉRKÉPEN HOL VAN HOZZÁD
A LEGKÖZELEBBI VIZSGAHELY!
BME NYELVVIZSGAHELY

Miért fontos a nyelvvizsga?

Miért a BME nyelvvizsga?

Milyen a BME nyelvvizsga?