HATÁRIDŐK - vizsgákkal kapcsolatos időpontok és határidők


 

  • BME vizsga esetén a vizsgaeredményedet legkésőbb a vizsgától számított 30. naptári napon a vizsgaközpont honlapján tesszük közzé.
  • Az alábbi táblázatban feltüntetett megtekintési napokon, de legkésőbb a vizsgaeseménytől számított 1 éven belül, előzetes bejelentkezés után lehetőséged van az értékelt dolgozatod megtekintésére.
  • Amennyiben szükségesnek érzed, egyéni konzultációt kérhetsz, ahol az értékelt dolgozatodat a Vizsgaközpont akkreditált vizsgáztatója segítségével elemezheted. A konzultáció díjköteles.
  • Sikeres vizsga esetén a vizsgaközpont intézkedik a bizonyítványod kiállításáról, amit legkésőbb a csoportos vizsga napjától számított 60 napon belül vehetsz át személyesen vagy postai úton.
  • Előfordulhat azonban, hogy nem sikerül a vizsgád. Ebben az esetben a vizsgaeredményed közzétételétől számított 15 napon belül felülvizsgálati kérelmet nyújthatsz be. A vizsgaközpont vezetője a benyújtásától számított 15 napon belül a felülvizsgálati kérelem tárgyában meghozza a döntését, amelyről írásban kapsz értesítést.
  • Kedvező döntés esetén a vizsgaközpont intézkedik a bizonyítványod kiállításáról, amit legkésőbb a a csoportos vizsga napjától számított 60 napon belül vehetsz át személyesen vagy postai úton.
  • Kedvezőtlen döntés esetén a döntés kézhezvételétől számított 15 napon belül az Oktatási Hivatalhoz címzett – de a vizsgaközpontnál két példányban előterjesztett panasszal élhetsz, jogszabálysértésre vagy eredményszámításban mutatkozó számolási hibára történő hivatkozással. A fellebbezés illetékköteles.

2023.  FEBRUÁRI vizsgaidőszak - időpontok és határidők


 

esemény

általános B1 B2 C1

Csoportos vizsga napja febr. 24.
Eredményközlés márc. 21.
Bejelentkezés megtekintésre márc. 21-23. 
Dolgozat megtekintése márc. 27-28.
Felülvizsgálat beadási határidő ápr. 5. 

A vizsgázók a budapesti Vizsgaközpontban tekinthetik meg dolgozatukat. 

 

2023.  JANUÁRI vizsgaidőszak - időpontok és határidők


 

esemény

általános B1 B2 C1

Csoportos vizsga napja jan. 13.
Eredményközlés febr. 6.
Bejelentkezés megtekintésre febr. 10-ig
Dolgozat megtekintése febr. 13-14
Felülvizsgálat beadási határidő febr. 21.

A vizsgázók a budapesti Vizsgaközpontban tekinthetik meg dolgozatukat. 

 

VIZSGAHELYET KERESEL?

NÉZD MEG A TÉRKÉPEN HOL VAN HOZZÁD
A LEGKÖZELEBBI VIZSGAHELY!
BME NYELVVIZSGAHELY

Miért fontos a nyelvvizsga?

Miért a BME nyelvvizsga?

Milyen a BME nyelvvizsga?